σαπούνι ελαφρόπετρα


Το σαπούνι με ελαφρόπετρα παρασκευάζεται με τη βασική μας συνταγή με ελαιόλαδοΠεριέχει σκόνη ελαφρόπετρας και μαύρη άμμο.

Το σαπούνι με ελαφρόπετρα χρησιμοποιείται για τον καλλωπισμό των ποδιών, γονάτων, αγκώνων κ.α. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τον καθαρισμό των χεριών. Μετά από σκληρές εργασίες, απομακρύνει εύκολα χώματα, γράσα, χρώματα και άλλα υλικά που κολλάνε στα χέρια. Αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα, τις σκληρύνσεις και τους κάλλους αφήνοντας το δέρμα απαλό και λείο.


Η φυσική ελαφρόπετρα είναι ένα ηφαιστειογενές, αφρώδες πέτρωμα και βρίσκεται σε αφθονία στο έδαφος της Νισύρου και του παρακείμενου νησιού με το όνομα Γυαλί, οπού υπάρχει και το σημερινό λατομείο. Η ελαφρόπετρα είναι ένα λευκό πέτρωμα που αποτελείται από «φυσημένο» γυαλί με λίγους κρυστάλλους. Τα κενά των φυσαλίδων πολλές φορές ξεπερνούν το 90% του συνολικού όγκου του πετρώματος δίνοντάς του τη δυνατότητα να επιπλέει. περισσότερα για τα πετρώματα της Νισύρου εδώ.

πως να περιποιηθείτε τα πέλματα σας:
Καθίστε σε μια καρέκλα ή στο χείλος της μπανιέρα. Μουλιάστε τα πόδια σας  για 10 - 15 λεπτά σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό για να μαλακώσει το δέρμα. Αν κάνετε ντους μπορείτε να παραλείψετε το ποδόλουτρο. Βρέξτε το σαπούνι με ελαφρόπετρα. Φέρτε το ένα πόδι πάνω στο άλλο και ξεκινήστε, από τη βάση της φτέρνας, τρίβοντας " πάντα κυκλικά". Δεν χρειάζεται να ασκείτε πίεση, γιατί έτσι μπορεί να γδάρετε ή να πληγώσετε το δέρμα και να προκληθεί αιμορραγία. Χρησιμοποιείστε το χέρι σας για να δείτε αν το δέρμα είναι μαλακό. Αν υπάρχει ακόμα πρόβλημα, επιμείνετε περισσότερο με το τρίψιμο.
Συνεχίστε το τρίψιμο  από τη βάση της φτέρνας προς τις πλευρές (δεξιά και 
αριστερά) και μετά πάλι στη βάση της. Να είστε πολύ προσεκτικοι-ές γιατί εκεί το δέρμα είναι πιο λεπτό. Περάστε απαλά το σαπούνι από τη καμάρα του ποδιού χωρίς να επιμείνετε σε αυτό το σημείο.
Στο κέντρο του μεταταρσίου (μετατάρσιο είναι το τμήμα του ποδιού πριν τα δάκτυλα) συνήθως υπάρχει ένας ρόζος. Τρίψτε πρώτα το ρόζο και μετά συνεχίστε το τρίψιμο σε όλο το μετατάρσιο. Στο κάτω μέρος των δακτύλων υπάρχουν σκληρύνσεις συνήθως στο τελευταίο ή στο πλάι του μεγάλου. Τρίψτε την περιοχή απαλά, ξεκινώντας από το μεγάλο δάκτυλο ως το μικρό, ασκώντας λίγη περισσότερη πίεση στα σημεία που έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα. Τέλος περάστε το σαπούνι περιμετρικά σε όλο το πέλμα σας. 
Ξεβγάλτε το πόδι σας και συνεχίζετε με το άλλο.
Στεγνώστε απαλά και πολύ καλά τα πόδια σας και βάλτε ένα λάδι, κάνοντας μασάζ μέχρι να απορροφηθεί.

προσοχή
Η πίεση αυξάνεται σταδιακά και όχι από την πρώτη φορά. Αν τα πόδια σας δεν είναι σε καλή κατάσταση θα τα επαναφέρετε σιγά - σιγά.
Κάθε φορά που θα ακολουθείτε και ένα βήμα από τα παραπάνω, βρέχετε το πόδι σας και το σαπούνι με ελαφρόπετρα για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα.  
 
lavandula Copyright © 2012 Design by ignorant consultants