βάμμα πρόπολης


Βάμμα πρόπολης
Η πρόπολη είναι ένα προϊόν της μέλισσας που προκύπτει από την επεξεργασία ρητινωδών χυμών από φλοιούς και οφθαλμούς ορισμένων φυτών μαζί με ειδικά ένζυμα που παράγονται από την ίδια την μέλισσα και την προσθήκη, ενδεχομένως, υπολειμμάτων γύρης και κεριού.  Η πρόπολη χρησιμοποιείται από τις μέλισσες σαν δομικό-φαρμακευτικό υλικό. Δημιουργούν μια πάστα, με την οποία θα «γεμίζουν» όλα τα ανοίγματα, οπές, ρωγμές από τις όποιες μπορεί να εισέρθει ξένο ως προς το μελίσσι σώμα.  Θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε την χρήση της πρόπολης σαν έναν αντι-μικροβιακό, βακτηριοκτόνο αδιάβροχο στόκο, με τον όποιο η μέλισσα επιδιορθώνει το σπίτι της. 
Ιδιότητες:  Βακτηριοστατικό, βακτηριοκτόνο, αντιμυκητιασικό, αντιφλεγμονώδες, αναλγητικό,  αντιιικό, αντιοξειδωτικό, αναισθητικό, κλπ.
Κατάλληλη για ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, γρίπη, βρογχικό άσθμα, ιγμορίτιδα, υπέρταση, υπερχοληστερολαιμία, αντιπαρασιτικό (Giardia), Helicobacter pylori (που προκαλεί πεπτικό έλκος), κήλη δίσκου, αρθρίτιδα, αιμορροΐδες, κακοήθεις όγκοι, ηπατίτιδα Β, προστατίτιδα, τερηδόνα, μειώνει τη φλεγμονή και τον κίνδυνο θρόμβωσης, προλαμβάνει την καρδιαγγειακή νόσο, τον καρκίνο και μειώνει την κακή χοληστερόλη
εσωτερική χρήση: Μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί βάμμα πρόπολης εσωτερικά για να ενισχύσει και να ανοσοποιήσει τον οργανισμό του από ιώσεις, κρυολογήματα και αλλεργίες και να διατηρεί ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Παράλληλα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια μιας ίωσης, επιταχύνοντας την ανάρρωση και αμβλύνοντας τα συμπτώματα.
Παιδιά:  
2 σταγόνες επί τρεις φορές την πρώτη ημέρα, πριν από το πρωινό, το μεσημεριανό  και το δείπνο.
4 σταγόνες επί τρεις φορές τη δεύτερη μέρα .
5 σταγόνες επί τρεις φορές την ημέρα την τρίτη ημέρα. 
Ενήλικες: 
5 σταγόνες επί τρεις φορές από την πρώτη ημέρα,
20 σταγόνες τη δεύτερη μέρα επί τρείς φορές, 
20 σταγόνες επί τρεις φορές την τρίτη ημέρα
εξωτερική χρήση: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πληγές, αμυχές, μώλωπες, εκχυμώσεις, πρηξίματα, οιδήματα, τραύματα και μολύνσεις κάθε τύπου στο δέρμα ή στην στοματικη κοιλότητα. Προκαλεί αντισηψία και ταχυτάτη επούλωση, προστατεύοντας παράλληλα από μικρόβια και βακτήρια. Χρησιμοποιείται για την θεραπεία συνήθων δερματικών προβλημάτων, τσιμπημάτων, φλογώσεων, στιγμάτων, ακμής αλλά και για την καταπολέμηση σοβαρότερων δερματικών προβλημάτων, όπως εκζέματα, ψωρίαση και άλλα. Η πρόπολη αποτελεί την μόνη θεραπεία για ορισμένα ειδή ψωριάσεων, όπως για παράδειγμα η μετατραυματική ψωρίαση. Παράλληλα, μπορούμε να χρησιμοποιούμε σαπούνια, αφρόλουτρα, αλοιφές και οδοντόκρεμες που περιέχουν πρόπολη για την φροντίδα του σώματος.
Το Βάμμα Πρόπολης για τοπική χρήση θα πρέπει να εφαρμόζεται άμεσα πάνω στο  δέρμα, δύο έως τρεις φορές την ημέρα.
Επισημάνσεις: Αποφύγετε την χρήση σε περίπτωση αλλεργικής αντίδρασης, σε εγκυμοσύνη, αν έχετε υπόταση ή υπογλυκαιμία.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
lavandula Copyright © 2012 Design by ignorant consultants