σπαθόλαδο


Σπαθόλαδο, από φρέσκα άνθη σπαθόχορτου [hypericum  empetrifolium]

Είναι αναλγητικό, αντιφλεγμονώδες, επουλωτικό, ιδανικό για κάθε πόνο ρευματικό και για τους πόνους των αρθρώσεων. Για κάθε είδους πληγές, κακώσεις, μώλωπες, εγκαύματα, φλεγμονές, έλκη, οιδήματα. Για κράμπες, πιασίματα και ψύξεις, νευραλγίες και πονοκεφάλους. Κάνουμε επαλείψεις ή ελαφρές εντριβές στο μέρος που πονά. Μπορούμε ακόμη να εφαρμόσουμε τοπικά επιθέματα με μια διαποτισμένη γάζα.
Εφαρμογή του σπαθόλαδου: Στην περιοχή που υπάρχει το πρόβλημα, αφού την καθαρίσουμε, επάλειψη με αρκετή ποσότητα σπαθόλαδου
ούτως ώστε αυτή «να λαδίσει». Στη συνεχεία αφήνουμε το Σπαθόλαδο για λίγη ώρα (30'-60') μέχρι να απορροφηθεί.
Το Σπαθόλαδο ή Βαλσαμέλαιο είναι επίσης πόσιμο. Συνιστάται ιδιαίτερα για το έλκος, τις κολίτιδες, την επώδυνη πέψη και τις ξινίλες του στομάχου. Τελευταία χρησιμοποιείται και ως αντικαταθλιπτικό, πάντα βέβαια με την συμβουλή γιατρού. Πίνουμε μισό κουταλάκι του γλυκού το πρωί (νηστικοί), το βράδυ πριν την κατάκλιση και όποτε παρουσιάζεται πρόβλημα. Συνιστάται η συχνή λήψη σε μικρές δόσεις. Ως πόσιμο δεν πρέπει να λαμβάνεται από άτομα με υπέρταση. 
Ιδανικό για κάθε θεραπευτικό ή χαλαρωτικό μασάζ, μπορεί να εμπλουτισθεί με αιθέρια έλαια, ανάλογα με την περίπτωση.
Επισημάνσεις : Επειδή η Υπερικίνη (Hypericin), που εμπεριέχεται στο φυτό είναι φωτοευαίσθητη ουσία συνίσταται η χρήση του Σπαθόλαδου κυρίως τις βραδινές ώρες. 

Για περισσότερες πληροφορίες και χρήσεις του σπαθόχορτου κοιτάξτε εδώ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
lavandula Copyright © 2012 Design by ignorant consultants